Pazar kalvaltılarının gözdesi |
Benim sucuklar kare oluyor. Olsun en azından ne yediğimi biliyorum. |
Karışımı tül torbalarda 1 ay kadar bekletiyorum. |
Sonra şeritler halinde parçalıyorum. |
Poşetleyip derin dondurucuda depoluyorum. |
Pazar kalvaltılarının gözdesi |
Benim sucuklar kare oluyor. Olsun en azından ne yediğimi biliyorum. |
Karışımı tül torbalarda 1 ay kadar bekletiyorum. |
Sonra şeritler halinde parçalıyorum. |
Poşetleyip derin dondurucuda depoluyorum. |
İyi fikirmiş valla süper. Ellerine sağlık Türkan ablacım:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Cerenciğim.Yine ilk yorumu kaçırmadın sıkı takipçimsin.
YanıtlaSilBencede en iyisini yapmışsınız.insan ne yediğini bilmeli.elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Fatma.
YanıtlaSilmerhaba, başlığı görünce çok sevindim ben de bunu arıyordum, yapılışını tamamen anlatır mısınız lütfen, Berrin
YanıtlaSilHoşgeldiniz,sucuğu 1 senelik ekim ayında yapıyorum.Kaburgadan kıyma yaptırıyorum.Baharat oranlarını ve yapılışını resimleriyle bir dahaki yapışımda anlatacağım.
Silçok teşekkür ederim tarifinize, mutlaka deneyeceğim Berrin
Silwooaaw süper bir tarif bu :)
YanıtlaSilel yapımı olması herşeyin üstünde :)
ellerine sağlık arkdşım tşkler tarif için
Teşekkür ederim arkadaşım.
Silanaaaam... bi hevesle atladım, manzara harika, canım çekti, ama tarif göremeyince.... hayal kırıklığı :((
YanıtlaSilBanu hanım sucuğu bir dahaki yapışımda resimleyip,tarifide vereceğim.
YanıtlaSilInanin harika gorunuyor, tarifi bekliyorum, uzaklarda yasayip sucuk bulamayan biri olarak gercek anlamda ihtiyacim var :)
YanıtlaSilSevgiler,
Esra
Esra madem uzaklardasın senı ekim ayına kadar bekletmeyelim. 3kg kaburga kıyma-15gr karabiber-80grtatlı toz kırmızı biber-50gr acı pul biber-120gr kiyon-400gr sarımsak ezilmiş-tuz....Manzemelerin hepsi özleşene kadar yuğrulur,1 gün serin yerde dinlendirilir.2.gün tekrar yuğrulur,bu arada minik parçaları inceltip pişirip tat konturolü yapabilirsiniz.Sonra tülden torbalara koyup torbanın ağız kısmını dikiyorum. 1ay kadar açık havada bekletiyorum. Torbadan çıkartıp dilimliyor, derin dondurucuda depoluyorum. Manzemeleri 1kg göre orantılayıp denemede yapılabilir.
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor böyle bir tarif bulduğuma inanın çok sevindim bu mevsimde de yapılır dimi havalar hala soğukken dışarda bekletmek sıkıntı olmaz herhalde . çok güzel bir blogunuz var ben de yeni bir blogcuyum takibe aldım sizi benim bloğuma da beklerim vaktiniz olursa sevgiler..
YanıtlaSilLezzetide çok güzel. Sizde yapa bilirsiniz,havalar ısınmadan deneyin.Blog hakkındaki yorumlarınıza teşekkür ederim.
YanıtlaSil