Tavuk tandırda 2,5 saatte pişiyor.Tadı o kadar değişiyor ki inanmazsınız.
Tavuk geceden bol tuz-kekik-karabiber-kırmızıbiber-biberiye
ile kaplanır.
Tandırda odun parçaları yakılarak ısı oluşturulur.
Tandırı eşim yaptı.Dışını ısı tuğla ile örüp içine özel küp yerleşti arasınada kum koydu.Tandır istenen ısıya gelince tavuk için hazırladığımız aparata koyup,tandır içine bırakıkıldı.Üstü kapatıldı.
2,5 saat sonra üstü açıldı.
Tavuktan akan yağlar kapta birikiyor.
Tandıra koyarken resmini çekmemiştik,Eskiden kalan kek tenceresine aparat yapıp tavuk
görüldüğü gibi yerleştirildi.
Tavuktan çıkan yağ ve suyu dondurucuya saklıyorum,yemeklere ilave ediyorum.