Ev yapımı sucuk yapım zamanı geldi ve bu sefer yapım aşamalarını resimli anlatıyorum.
Alışılanın tersine bizim sucuklar kesilince kare oluyor. Ama için de ne olduğunu biliyorum
Et istediğimiz gibi kıymaya dönüşüyor, baharatlar güvendiğimiz aktarcıdan daha ne olsun.
Sucuk Malzemeleri
12 kğ yağlı kıyma için --3 kğ kıyma için
60 gr -- 15 gr karabiber
320gr -- 80gr kırmızı toz biber
200gr --50 gr kırmızı acı biber
480 gr --120 gr kimyon
1 kğ --250gr sarımsak
tuz
Sarımsaklar ezilir. yağlı kıyma (kaburga üstü) ve diğer malzemeler kaba alınır.
Malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Bu işlem 3 gün yapılır.
Tadını kontrol etmek için küçük parçalar yapıp pişirebilirsiniz.
Damak tadınıza göre baharat ilave edebilirsiniz.
Sucuğu doldurmak için tülden torbalar diktim.
Siz kasabınızda bağırsağa doldurtabilirsiniz.
3 gün yoğrulup özleşen harcı torbalara katıyorum.Yaklaşık 2 cm kalınlığında.
Torbanın ağzını dikiyorum .
Bütünleşmesi için oklava yada merdaneyle bastırıyorum.
Bütün harcı aynı şekilde torbalara dolduruyorum.
Torbalar kuruması için asılıyor.
Yaklaşık 10-12 gün sonra torbadan çıkarıp şeritler halinde kesiliyor.
Torbaya kesilen kısımlar dışarı gelecek şekilde yerleştiriliyor.
2-3 gün daha asılıp kurutuluyor.
İstenen kıvama gelen sucuklar poşetlenip dondurucuda depolanıyor.
İstediğiniz zaman dilimleyerek tüketebilirsiniz.
Tabii ki tost, pizzada da kullanabilirsiniz.